Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij Malanico streven we ernaar om niet alleen een positieve impact te hebben op onze klanten, partners en medewerkers, maar ook op de samenleving en het milieu. Door middel van transparantie, ethisch handelen en duurzame praktijken streven we ernaar om onze bedrijfsactiviteiten te verbinden met sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Ontdek hoe we bij Malanico ons inzetten voor een betere wereld terwijl we blijven groeien en innoveren.
Zonnepanelen
Een van de manieren waarop we dit doen, is door te investeren in groene energiebronnen. Onze toewijding blijkt concreet uit het gebruik van zonnepanelen op ons 17.000 vierkante meter grote magazijn.
Hergebruik en recycling van materialen
In ons streven naar duurzaamheid hergebruiken we kartonnen tussenplaten die we ontvangen bij zendingen van onze leveranciers. Deze platen beschermen niet alleen producten tijdens transport, maar worden ook opnieuw ingezet in ons eigen productieproces. Door dit hergebruik vermijden we onnodig afval. Daarnaast scheiden we ons afval zorgvuldig en streven we ernaar waardevolle grondstoffen te behouden en de impact op het milieu te minimaliseren. Ons bedrijf hanteert een duidelijk en effectief afvalbeheersysteem, waarmee we verschillende afvalstromen, zoals papier, plastic, glas en organisch materiaal, gescheiden verwerken.Daarnaast scheiden we ons afval en streven we ernaar om waardevolle grondstoffen te behouden en de impact op het milieu te minimaliseren. Ons bedrijf heeft een duidelijk en effectief afvalbeheersysteem dat het mogelijk maakt om verschillende soorten afvalstromen te scheiden, zoals papier, plastic, glas en organisch materiaal.
Breukproducten voor de dierenvoedselbank
Breukmaterialen, zoals gebroken verpakkingen of beschadigde producten, zijn vaak niet geschikt voor reguliere verkoop, maar bevatten nog steeds voedzame ingrediënten die waardevol kunnen zijn voor dieren. In plaats van deze materialen weg te gooien, geven we ze een tweede kans door ze te doneren aan de dierenvoedselbank.
Zonnepanelen
Een van de manieren is door te investeren in groene energiebronnen. Onze inzet wordt concreet door de inzet van zonnepanelen op ons magazijn van maar liefst 17.000 vierkante meter.
Hergebruik en recycling van materialen
In ons streven naar duurzaamheid hergebruiken we kartonnen tussenplaten die we ontvangen bij zendingen van onze leveranciers. Deze tussenplaten dienen niet alleen als bescherming tijdens transport, maar worden ook opnieuw gebruikt in ons eigen productieproces. Door deze kartonnen platen te hergebruiken vermijden we onnodig afval.
Daarnaast scheiden we ons afval en streven we ernaar om waardevolle grondstoffen te behouden en de impact op het milieu te minimaliseren. Ons bedrijf heeft een duidelijk en effectief afvalbeheersysteem dat het mogelijk maakt om verschillende soorten afvalstromen te scheiden, zoals papier, plastic, glas en organisch materiaal.
Breukmaterialen voor de dierenvoedselbank
Breukmaterialen, zoals gebroken verpakkingen of beschadigde producten, zijn vaak niet geschikt voor reguliere verkoop, maar bevatten nog steeds voedzame ingrediënten die waardevol kunnen zijn voor dieren. In plaats van deze materialen weg te gooien, geven we ze een tweede kans door ze te doneren aan de dierenvoedselbank.
Welzijn en ontwikkeling
Ons bedrijfsfitnessprogramma moedigt een gezonde levensstijl aan door medewerkers de mogelijkheid te bieden om tegen gereduceerde tarieven toegang te krijgen tot sportfaciliteiten. Daarnaast stimuleren we duurzaam woon-werkverkeer door middel van ons fietsplan, waarmee medewerkers worden aangemoedigd om met de fiets naar het werk te komen door middel van fiscale voordelen.
Bovendien investeren we in de professionele ontwikkeling van onze medewerkers door middel van opleidings- en trainingsprogramma’s, waardoor ze hun vaardigheden kunnen verbeteren en hun carrière kunnen bevorderen.
De aanname van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt
Wij streven ernaar een inclusieve werkomgeving te creëren waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te benutten, ongeacht achtergrond of ervaring. In samenwerking met jobcoaches verkennen we deze mogelijkheden. Zo hebben wij mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, uit de dagbesteding komen, BBL’ers en gevluchte Oekraïners die op zoek zijn naar een baan.
Wij bieden extra begeleiding en ondersteuning om hen te helpen succesvol te integreren binnen ons bedrijf. Hierdoor creëren we een diverse en inclusieve werkplek waar iedereen zich gewaardeerd voelt en de kans krijgt om te groeien. We geloven in het potentieel van elk individu en streven ernaar een omgeving te bieden waarin iedereen kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes.”
Voorschakeltraject
Het Werkgeversservicepunt regio Zwolle en het Deltion College hebben de handen ineen geslagen om werkzoekenden via een opleidingstraject kennis te laten maken met het vak van logistiek medewerker. Dit zogenoemde ‘Voorschakeltraject Logistiek’ biedt werkzoekenden na hun opleiding of stage een baan in de sector en de mogelijkheid om door te stromen naar de mbo-opleiding Logistiek Medewerker.
Op deze manier krijgen werkzoekenden de kans om zich te ontwikkelen en waardevolle werkervaring op te doen. Regelmatig biedt dit voorschakeltraject kandidaten de mogelijkheid om bij onze organisatie stage te lopen, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst. Door te investeren in het welzijn en de ontwikkeling van ons personeel, streven we niet alleen naar een gezonde en gelukkige werkomgeving, maar dragen we ook bij aan een meer betrokken en competente groep collega’s. Dit alles sluit aan bij ons streven naar een inclusieve en duurzame bedrijfscultuur, waarin het welzijn van onze medewerkers centraal staat.