Op deze pagina vind u al het nieuws van dit jaar over het assortiment van Malanico, Petfood & supplies.

Bekijk hier het nieuws uit 2017                           Bekijk hier het nieuws uit 2016                                  Bekijk hier het nieuws uit 2015

4

april 2018

Vlooien en teken maand

Vlooien en tekenbestrijding
Het vlooien en tekenseizoen is weer gestart! Zoals bekend vormen vlooien en teken een groot risico voor huisdieren. Ze kunnen ernstige ziektes veroorzaken waarbij de huid beschadigd kan raken en het dier pijn heeft. Beschermen van huisdieren tegen deze beten is in ieder geval noodzakelijk.

Vlooien
Ook voor vlooien is de goede tijd weer aangebroken. Vlooien hebben warmte en vocht nodig om te overleven, een temperatuur van 25 graden en een luchtvochtigheid van 80% is het meest ideaal. Bij hardnekkige vlooienproblemen moeten de vlooien op 3 fronten tegelijk en herhaaldelijk bestrijdt worden:

– Bestrijding van volwassen vlooien door alle dieren in huis te behandelen.
– Bestrijding van de eieren.
– Bestrijding van larven en poppen in de leefomgeving van het huisdier.

Teken
Als de temperatuur hoog genoeg is kunnen teken het hele jaar door actief zijn. Over het algemeen begint het aantal actieve in de loop van de maand maart te stijgen. De meeste tekenbeten worden gemeten in de maanden mei juni en juli. Er kunnen producten ingezet worden die tekenbesmetting voorkomen, die teken doden en nieuwe parasieten verhinderen zich voort te planten. Belangrijk is te zorgen voor het juiste middel en de juiste dosering met regelmatige nabehandelingen. Want niet alle producten zijn nog effectief nadat een hond heeft gezwommen of een kat in de regen heeft gelopen. Ook wordt de werking na enkele weken tot enkele maanden beduidend minder.

Wij hebben een ruim assortiment aan bestrijdings- en verzorgingsmiddelen tegen vlooien en teken, dat bestaat uit de merken; Beaphar, Bolfo, Scalibor, DUO, Ecostyle, Seresto, Frontline, Advantage, Advantix, Flea Free en Tick Off. Van deze merken zijn verschillende artikelen beschikbaar zoals; tekenbanden, pipetten, vlooienbanden, shampoos en lotions, knijpampullen, huidspray en omgevingsspray.

3

april 2018

Nieuw: Renske Vers ingevroren maaltijden voor honden
Renske’s Vers ingevroren maaltijden voor honden zijn 100% natuurlijk, graanvrij en bevatten zeer hoogwaardige ingrediënten. Deze rauwe vleesmaaltijden zijn geproduceerd in een FCA gecertificeerde productielocatie. Door de hoge vers vleesgehaltes is deze lijn extra smakelijk, zeer licht verteerbaar en daardoor erg geschikt voor moeilijke eters. De maaltijden zijn verkrijgbaar in vijf smaken; verse kip en rund, verse eend en rund, verse lam, verse zalm en kalkoen en verse kalkoen, in verpakkingen van 600 gram.

14

maart 2018

Feestdagen april en mei 2018
Met dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van de leveringen en openingstijden rondom Pasen en Koningsdag. Om u in die periode zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen wij u vragen om rekening te houden met het moment van bestellen en de eventuele wijziging van de leverdag.

Pasen
Op maandag 2 april ‘2e Paasdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 3 april. Voor alle leveringen op dinsdag 3 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 30 maart vóór 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Koningsdag 
Vrijdag 27 april vieren we Koningsdag, wij zijn dan gesloten en zullen geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op vrijdag? Dan leveren wij uw bestelling de week erna op uw gebruikelijke leverdag uit. Voor alle leveringen op 30 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk donderdag 26 april vóór 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Door op tijd te bestellen helpt u ons alle bestellingen snel te verwerken en bent uzelf gegarandeerd van de levering van uw eigen bestelling. Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoon 0529 431 223 of stuur een mail naar verkoop@malanico.nl. Wij helpen u graag met een glimlach!

5

maart 2018

Biofood Mini – Small Breed
De Biofood Mini – Small Puppy, Adult, Control, Sensitive en Senior is een nieuwe en zeer smaakvolle volledige natuurlijke premium hondenvoeding voor kleine hondenrassen. De voeding heeft een hoge acceptatie, verteerbaarheid en een optimale brok-grootte, -vorm en -structuur. Verder beperkt het de geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Vanaf nu verkrijgbaar bij Malanico!

2

maart 2018

Nieuw van ECOstyle
ECOstyle heeft 3 nieuwe soorten vlees in blik voor de hond: Huid + Vacht, Spieren + Gewrichten en Maag + Darm. Dit zijn drie natuurlijke dieetvarianten die gebruikt worden als aanvulling op de brokken, maar kunnen ook puur worden gegeven. Het vlees bevat volop essentiële vetzuren en kruiden en ondersteunt het probleem waartegen het bedoeld is. De blikjes zijn ideaal tijdens een vakantie of als beloning en fijn voor hondenbaasjes als ze droog- en natvoeding kunnen afwisselen. Het vleesgehalte is hoog, honden zijn er dol op!

1

maart 2018

Adaptil Junior
Nieuw van Adaptil: Adaptil Junior! De halsband verspreidt geruststellende feromonen om een puppy te helpen leren en om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven. De halsband is 1 maand werkzaam, makkelijk aan te brengen en verstelbaar, soepel en de lichaamswarmte van de pup zorgt voor de verspreiding van de feromonen. Wilt u meer informatie over het product Adaptil Junior, klik dan hier.

9

februari 2018

Nieuw: Tiny Friends Farm Giant Hearts
Nieuw in het assortiment van Tiny Friends Farm zijn de Giant Hearts voor knaagdieren. Een smaakvolle en krokante snack in hartenvorm uit de bakkerij van Tiny Friends Farm. Ideaal om knaagdieren letterlijk liefdevol verwennen. De Giant Hearts zijn ook leuk om in de winkel te leggen voor Valentijnsdag.

6

februari 2018

Beaphar gebitsverzorging
Deze maand is het de maand van de gebitsverzorging. De verzorging van het gebit van honden en katten is erg belangrijk. Net als mensen kunnen honden en katten last hebben van een onfrisse adem of gebitsproblemen. Een regelmatige verzorging van het gebit voorkomt problemen. Beaphar heeft verschillende gebitverzorgingsproducten zoals tandenborstel, tandpasta en mondwater. Klik hier voor meer informatie.

5

februari 2018

Nieuw: Renske Biologische Natvoeding
Complete maaltijden, graanvrij en zeer smakelijk. De nieuwe Renske Biologische Natvoedingen bevatten 100% gecontroleerde biologische producten, een hoog percentage aan vlees en Omega-3 vetzuren. De gehele lijn natvoeding van Renske is SKAL gecertificeerd. De Renske Biologische Natvoedingen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Malanico! Voor de hond in kuipjes en worsten in de smaken kip en rund en voor de kat zijn er kuipjes in de varianten kip en rund.

1

februari 2018

Natural Fresh Fish
Bij de introductie van Natural Fresh Meat zijn er ook 4 bijzondere Fresh Fish voersoorten geïntroduceerd. Een complete lijn van pup en adultvoedingen helemaal gebaseerd op vis. De Natural Fresh Puppy Salmon en de Adultvoedingen Herring, Trout en Salmon zitten boordevol verse vis en rijst. De voedingen zijn tarweglutenvrij, ondersteunen het immuunsysteem en zorgen voor een goede huid- en vachtconditie. Door het gebruik van echte verse vis is de acceptatie van deze voeding erg goed en wordt de spijsvertering bevorderd. De Natural Fresh Fish voeding is geschikt voor alle soorten honden van 2-100kg  en verkrijgbaar in 2kg en 12kg verpakkingen.

3

januari 2018

ECOstyle Overgewicht kattenvoeding
In november 2017 introduceerde ECOstyle de 4 nieuwe soorten dieetvoeding voor de kat: Huid + Vacht, Blaasgeruis, Spieren + Gewrichten en Overgewicht.  Katten die te dik zijn vallen goed en verantwoord af met de variant Overgewicht, een natuurlijke diervoeding met unieke kruidenreceptuur. De voeding geeft een verzadigd gevoel, de kat ervaart geen honger. De variant Overgewicht is voor alle rassen, dierproefvrij en ook als blikvoeding verkrijgbaar. Voor een blijvend gezonde vrolijke kat!

2

januari 2018

Nieuw in het assortiment: Natural Fresh Meat
Met trots wordt Natural Fresh Meat in Nederland bij Malanico geïntroduceerd. Het assortiment van Natural Fresh Meat bevat droogvoer en houdbare worsten voor honden, met alleen écht vers vlees of vis. Door het gebruik van alleen vers vlees is de acceptatie van het product erg goed. Het droogvoer en de worsten zijn geschikt voor alle honden van 2 tot 100kg. De Natural Fresh Meat hondenworst is een volwaardige voeding en verkrijgbaar in verschillende smaakvariaties. De worst is lang houdbaar en biedt een uitstekend alternatief voor vers vlees uit de diepvries of als afwisseling bij alle soorten droogvoer. Bekijk hier een overzicht van het nieuwe assortiment.