Sponsoring ASC´62

Sponsoring ASC´62

Voor komende 3 seizoenen heeft Malanico zich als Gouden Sponsor verbonden aan voetbalvereniging ASC’62. Dit houdt onder andere in dat we 1 keer per jaar balsponsor zijn, reclameborden aan het hoofdveld en reclame op de kleedkamerdeur. Ondanks dat de activiteiten van Malanico zich richten  op de B2B en de Benelux-markt voelen ze zich nauw betrokken bij de regio. Sport vormt een belangrijke basis om elkaar te ontmoeten en samen actief te zijn, met de sponsoring van ASC’62 ondersteunt Malanico dit.

SamenLoop voor Hoop in Dalfsen

Sponsoring samenloop voor hoop

De SamenLoop voor Hoop is op 22-23 september in Dalfsen. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Onder het motto leven, meeleven en doorleven wordt er tijdens deze estafette een vuist gemaakt tegen kanker. Malanico voelt zich maatschappelijk betrokken en heeft zich daarom als sponsor verbonden aan dit evenement en ondersteunen zo het evenement en het goede doel KWF kankerbestrijding. De loop start op 22 september om 16.00 uur en duurt tot 23 september 16.00 uur. Lees hier meer over de SamenLoop voor Hoop in Dalfsen.

Anido beurs 2018

Malanico op Anido

Na de succesvolle deelname van 2016 staat Malanico de komende editie weer als exposant op de Anido beurs. Op 25 en 26 februari 2018 is dé vakbeurs voor de Pet Care branche in de Benelux en Noord Frankrijk. Net als vorig editie doen we dit samen met de vertegenwoordigers van verschillende merken, die onze bezoekers vakkundig en enthousiast te woord kunnen staan. We zullen alle bezoekers wederom verrassen met een compleet nieuwe stand die bijna 2 keer zo groot is als vorige editie. We zien u graag in onze stand op de Anido vakbeurs 2018!

Jubileum

Jan Schutte 12,5 jaar bij Malanico

In juli hebben we het jubileum van onze vertegenwoordiger Jan Schutte gevierd. Het was namelijk 12,5 jaar geleden dat Jan Schutte als vertegenwoordiger bij Malanico in dienst trad. Jan werd verrast met een mooie bos bloemen en een heerlijke taart. We hopen nog jarenlang plezier te mogen beleven aan de inzet van Jan en wensen hem veel succes bij de komende 12,5 jaar!

Op excursie bij Malanico

Woensdag 21 juni had Malanico een excursie georganiseerd voor groep 6/7 van basisschool de Spiegel uit Dalfsen. De kinderen kwamen aan het einde van ochtend in de gehuurde bus aan in Nieuwleusen en kregen eerst een presentatie over het bedrijf Malanico. Na de presentatie zijn we met alle kinderen het magazijn in gegaan. Hier kregen ze een rondleiding en ondertussen moesten ze goed opletten om een puzzel goed in te kunnen vullen. De kinderen vonden het allemaal heel interessant en een groot bedrijf, zo interessant dat sommige al wel wilden solliciteren voor een baan. Na de rondleiding hebben we heerlijke honden- en kattenvoeding geproefd. De door alle kinderen gewonnen Malanico spinner viel erg goed in de smaak.

700.000 euro voor e-commerce regio Zwolle

E-commuerce regio Zwolle

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een subsidie van 700.000 euro toegekend aan de regio Zwolle om de e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is genomen door het Topcentrum e-commerce. Dit is een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, overheden en 28 bedrijven*, waarvan Malanico er één van is.


Het Topcentrum e-commerce ontwikkelt nieuwe opleidingen en organiseert regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten waaronder masterclasses, bedrijfsbezoeken, hackathons, gastcolleges en studentenprojecten. De doelstellingen van het Topcentrum e-commerce zijn om het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt en gezamenlijk om zoveel mogelijk mensen blijvend te scholen voor banen in de e-commerce. De verkregen subsidie is voor een periode van vier jaar, wat betekent dat het Topcentrum e-commerce in een stroomversnelling de plannen kan uitvoeren. Ook stimuleert het de samenwerking binnen de sector en heeft het een gunstige invloed op de regio als het gaat om de versterking van de positie als ‘dé e-commerce regio van Nederland’.

* CameraNU, Crowd Media, De Nieuwe Zaak, Deloitte, D-etail, Flynth, Impres, IQ Media, ITPH Academy, Jeroen Beekman, Made by Mouses, Malanico, Mars & More, Motivo, Move4Mobile, Positie 1, Rabobank, RYSST, Seeders, The Post, Tradecast, Travelbags, Van Beek Lederwaren, Vrieling, Webshoplogin, Webstores, Wehkamp, Yourhosting

Bedrijvenvolleybal 2017

Bedrijvenvolleybal 2017

Ook dit jaar deden we weer mee aan het gezellige Dalvo bedrijvenvolleybaltoernooi. Dit jaar hadden we ook nieuwe shirtjes in verband met de naamswijziging. Na de kampioenschappen van de laatste jaren zaten we vorig jaar al in de hoogste klasse van de gemengde teams. Door een tekort bij de herenteams speelden we dit jaar in de B klasse Heren. Verrassend genoeg kwamen we na 2 weken toernooi op 19 mei in de finale, helaas werd deze wedstrijd nipt verloren, maar werd er een verdiende tweede plek behaald. Al met al vele sportieve en gezellige avonden waarin we de support niet konden missen en als team goed hebben samen gewerkt.

Nieuwbouw loopt voorspoedig

Op de foto’s is de verbouwing te zien. De 5 nieuwe laaddocks, de verdiepingsvloer van de nieuwe zolder en de uitbreiding van het magazijn van ruim 3.500 vierkante meter. Alles loopt op schema en eind mei kunnen we gebruik maken van het nieuwe magazijn.

Malanico sluit zich aan bij e-commerce topcentrum


Deelnemende bedrijven topcentrum e-commerce

Vanuit de kennis en expertise in e-fulfilment heeft Malanico zich sinds kort aangesloten bij het e-commerce topcentrum van de regio Zwolle. De lange termijn doelstelling van het topcentrum is om meer en beter opgeleid talent vanuit het onderwijs in te laten stromen bij e-commerce bedrijven. Bij de start van het topcentrum medio 2016 zijn drie doelstellingen geformuleerd: de verbetering van de aansluiting van het onderwijs op de sector, het intensiveren van de samenwerking en kennisdeling en het op de kaart zetten de regio als ‘De e-commerce regio van Nederland’. Het biedt zowel de onderwijsinstellingen als de aangesloten bedrijven kansen om e-commerce in de regio verder te ontwikkelen.


Het topcentrum is in een half jaar tijd explosief gegroeid van 18 naar 28 e-commerce bedrijven. Topbedrijven zoals onder andere Wehkamp, Webstores, Deloitte, Rabobank, De Nieuwe Zaak en Yourhositing en onderwijsinstellingen zoals Windesheim, Landstede en Deltion maken deel uit van topcentrum e-commerce. Er worden regelmatig verschillende bijeenkomsten waaronder masterclasses, bedrijfsbezoeken, hackathons, gastcolleges en studentprojecten georganiseerd. Dit komt voort uit de unieke samenwerking tussen zowel het bedrijfsleven als MBO- en HBO instellingen uit de regio.

Uitbreiding pand Malanico.

Door de groei van Malanico zijn we genoodzaakt om te gaan uitbreiden. Vorige maand is de aannemer begonnen met de eerste werkzaamheden. We hopen in Q2 van 2017 gebruik te kunnen maken van de bijna 4000m2 nieuwbouw. Daarnaast heeft Malanico het huidige pand voorzien van signing. Door de reclame aan het pand te bevestigen, weet iedereen dat Malanico op deze locatie is gevestigd.