Directeur logistiek
In deze nieuwe rol ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het magazijn en de logistieke organisatie van het transport van bestellingen naar klanten (MDI logistics). Belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden is het initiëren en begeleiden van verbeterprojecten m.b.t. efficiëntie, effectiviteit, automatisering etc. om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die de continu veranderende marktsituaties vragen. Het magazijn heeft een omvang van 17.000 m2, 16.000 palletlocaties en meer dan 6.000 artikelen. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan medewerkers, klanten en leveranciers. In het magazijn werken ca. 20 magazijnmedewerkers, 5 medewerkers op de reachtrucks en de transport tak van het bedrijf heeft 35 vrachtwagens met vaste chauffeurs. Daarnaast zijn 8 medewerkers op kantoor verantwoordelijk voor de bestellingen bij leveranciers en de planning van het transport. Er wordt gewerkt met een WMS voor het magazijn en een plansysteem voor het transport.

Je legt direct verantwoording af aan één van de eigenaren met wie je een kantoor deelt, intensief samenwerkt en die zeer veel kennis van de markt heeft. De kracht van Malanico zit met name ook in de kennis van klanten, leveranciers en markten. Jullie sparren over kansen, prognoses, verbetermogelijkheden en KPI’s; je komt ook zelf met ideeën. Vervolgens maak jij de vertaalslag naar concrete plannen voor het magazijn. Je schrijft onderbouwde investeringsvoorstellen en bent vervolgens verantwoordelijk voor realisatie, bewaking en continue optimalisatie en verbetering. Je stelt prioriteiten, delegeert taken en projecten en begeleidt jouw medewerkers hierin.

De wijze waarop Malanico opereert in de markt is bijzonder flexibel en dynamisch. Je hebt te maken met distributiemodellen als crossdocking, fulfilment en dropshipments. Daarnaast heeft MDI logistics een grote leveringsdichtheid en is daardoor een aantrekkelijk partner voor andere partijen. Inmiddels wordt al 50% van de capaciteit ingezet voor andere partijen dan Malanico, dit maakt de planning complex.

De basis staat, jij zorgt voor de verdere professionalisering en richt het magazijn en de transportorganisatie op de meest optimale en efficiënte wijze in. Vraagstukken waar jij aan werkt zijn: verdere automatisering (bijvoorbeeld interne transportsystemen) orde, netheid en hygiëne op de werkvloer, verhoging van bezettingsgraad, margebewaking, voor- en nacalculatie, opzetten en bijhouden van certificeringsprojecten (bijv. ISO, HACCP, SKAL en in de toekomst wellicht Food), verzuimmanagement, multi-inzetbaarheid van personeel, en verbetering van de processen en inrichting in het magazijn. Tevens denk je na over de korte- en lange termijn personeelsplanning. Met name het optimaal inspelen op pieken in de werkdruk is een voor jou belangrijke taak en daarbij het vasthouden van de motivatie van het personeel. Je voert tevens de functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Functie eisen
Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en ruime werkervaring in een soortgelijke leidinggevende functie op senior niveau in de logistieke wereld. Je hebt een sterke affiniteit met automatisering. Je bent geen jobhopper.

Persoonskenmerken
Je hebt vanzelfsprekend uitstekende communicatieve vaardigheden en het nodige charisma en de senioriteit om zaken daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen samen met collega’s en leveranciers. Je bent voor de eigenaren van Malanico een sparringpartner op niveau, die met gedegen kennis en inzichten het gesprek aan gaat. Gerelateerd hieraan weet je het benodigde draagvlak te creëren onder de medewerkers om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Je bent cijfermatig goed onderlegd, nauwkeurig, stressbestendig en je hebt een proces- en projectmatige manier van werken. Bovendien kun je goed marktgericht denken, heb je een goed inzicht in logistieke processen, kun je goed prioriteiten stellen, plannen en overzicht houden. Enerzijds ben je een echte people manager die weet wat er onder de medewerkers speelt en wanneer zij in hun kracht staan, anderzijds durf je ook beslissingen te nemen en streng op te treden.

Bedrijfsomschrijving
Malanico blinkt uit als grootste onafhankelijke distributeur van diervoeding en benodigdheden voor huisdieren in Nederland en België. We leveren aan ketenorganisaties, webshops, dierenspeciaalzaken, tuincentra, doe-het-zelf zaken en overige bedrijven uit de branche voor bijna alle huisdieren een compleet assortiment diervoeding, apotheekproducten en overige benodigdheden. Het assortiment dat we aanbieden is breed en diep met meer dan 6.000 artikelen van diverse merken. Vanuit het moderne warehouse in Nieuwleusen verzorgt Malanico de distributie naar retail en consument in de Benelux. Daarnaast bieden we diensten aan op het gebied van dropshipment, crossdocking, fulfilment en combinatieleveringen van food en non-food producten.

Onderdeel van Malanico is MDI logistics, een servicegerichte logistieke dienstverlener met jarenlange ervaring en gespecialiseerd in distributie in de Benelux. MDI logistics verzorgt de distributie van Malanico en zet daarnaast 50% van haar capaciteit in voor andere partners.

De afgelopen jaren heeft Malanico een enorme groei doorgemaakt en ook voor de toekomst zijn er ambities en plannen om de groei voort te zetten. Om deze groei mede te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een Directeur Logistiek.

Contactinformatie
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen van Métier.

Logo Malanico